انواع روش های اجرای نمای شیشه ای و ویژگی های مهم آنها

مقاله 1398/4/17

اجرای نمای شیشه ای از دسته نماهای محبوب در عصر امروز محسوب می شود. امروزه شاهد پیشرفت تکنولوژی در ساخت شیشه های ضخیم هستیم و این امر سبب شده است که از شیشه به عنوان یکی از متریال های مهم در اجرای نمای ساختمان استفاده شود. در این مقاله قصد داریم به زبانی ساده در زمینه اجرای نمای شیشه ای بیشتر صحبت کرده و خصوصیات آن را به طور دقیق مورد ارزیابی قرار دهیم.

خواص اجرای نمای شیشه ای

یکی از بهترین ویژگی هایی که در نتیجه اجرای نمای شیشه ای به چشم میخورد بالا بردن امنیت ساختمان است، شاید در ابتدا این تصور برای شما ایجاد شود که استفاده از شیشه نمی تواند ایمنی ایجاد نماید اما به طور کلی شیشه های استفاده شده در اجرای نمای شیشه ای آنقدر محکم و ایمن است که سبب می شود جنبه ایمنی ساختمان افزایش یابد

از دیگر ویژگی های مهم اجرای نمای شیشه ای کنترل کننده صدا است، در واقع اجرای نمای شیشه ای سبب می شود که یک نوع عایق صدا در ساختمان شما ایجاد شود. در این مسیر یک سری اصول به طور دقیق وجود دارد. در نظر داشته باشید که اگر مراحل اجرای نمای شیشه ای به درستی صورت بگیرد به سادگی می توان از ورود و خروج صدا به داخل و خارج از ساختمان جلوگیری کرد.

ویژگی سوم اجرای نمای شیشه ای جلوگیری از عبور اشعه ماورا بنفش است که در ساختمان های بیمارستانی و درمانی که المان بسیار مهم محسوب شده و باید به طور دقیق ترتیب اثر داده شود. در واقع با شکست زاویه نور در بخش های مختلف ساختمان شرایطی فراهم می شود که عبور اشعه های مضر و مشکل ساز به حداقل برسد.

بهره وری از انرژی خورشیدی از دیگر ویژگی های مهم اجرای نمای شیشه ای محسوب می شود. در واقع این نما به صورتی است که سبب می شود انرژی به هیچ عنوان هدر نرود از طرفی نیز شرایطی فراهم می شود که از انرژی طبیعی خورشید به طور دقیق استفاده شود.

بار مرده ایجاد شده از سوی اجرای نمای شیشه ای به نسبت سایر نماها کمتر است. این روش از دسته روش های مقرون به صرفه محسوب می شود.



برای مشاهده مقاله نمای کرتین وال اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده مقاله هندریل شیشه ای اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده مقاله پارتیشن شیشه ای اینجا کلیک کنید.

انواع روش های اجرای نمای شیشه ای

به طور کلی اکثر نماهای شیشه ای به روش کرتین وال اجرا می شود. نمای کرتین وال یک سازه جدا در جهت ثائم ساختمان است که شیشه ها به طرزی دقیق بر روی آن سوار می شود در این سازه ها اتصالاتی وجود دارد که به سازه های اصلی متصل شده اند در این روش هیچ نوع بار مرده ای بر روی ساختمان تحمیل نخواهد شد. به طور کلی دسته بندی که برای اجرای نمای شیشه ای از نوع کرتین وال وجود دارد به سه سبک 1- کرتین وال لامل 2- کرتین وال یونیتایز و کرتین وال اسپایدر است که در بخش های بعد به طور دقیق مورد ارزیابی قرار می گیرد.

کرتین وال لامل که نام دیگر آن استیک است.در واقع وال های جدا شونده هستند که به شکل مرحله ای بر روی ساختمان سوار می شود نصب این گزینه آسان است. فریم های به کار رفته در این مدل در دو دسته فریم لس و همینطور فیس کپ وجود دارد. یک نوع سیستم کاور کاپ وجود دارد که در این روش زیر سازی های توسط پروفیل های عمودی و افقی صورت می گیرد. اتصال در این روش در وضعیت شبکه ای قرار دارد. شیشه ها بر روی استراکچر ها به صورت درپوش های فشاری قرار می گیرد. این نما از بخش بیرونی بر روی لامل های آلومینیومی قرار گرفته اند. برای اینکه کار زیباتر باشد از فیس کاپ ها استفاده می شود که طرح و طول دلخواه داشته و می تواند در دسته بندی های مختلفی قرار بگیرد.

گزینه دیگری که وجود دارد سامانه های بدون فریم هستند که اگر به شیشه هایی که در این سبک استفاده می شود نگاه کنیم شاهد یک سطح یک دست هستیم. در نظر داشته باشید که در این روش ها فریم های شیشه ای به شکل سایه از بخش زیری شیشه مشخص شده اند. سرعت نصب این روش بالا بوده و نظافت آن ساده تر است.



اجرای نمای شیشه ای یکپارچه

یکی دیگر از روش های بسیار مشهور در زمینه اجرای نمای شیشه ای گزینه کرتین وال یکپارچه است. در این روش در ابتدا باید نقاط بحرانی به صورت پیش فرض مورد ارزیابی و پیش بینی قرار بگیرد. در نظر داشته باشید که متریال و مدول های به کار رفته در اجرای نمای شیشه ای به صورتی است که در کارخانه های سازنده در اختیار پروژه ها قرار می گیرد. در این روش ها آب بندی و هوابندی و همینطور بخش های منظره نما نیز به دقت و جزییات کاملی همراه هستند. در نظر داشته باشید که این روش نسبت به سایر روش ها گرانتر است.

روش اجرای اسپایدر از دیگر روش های اجرای نمای شیشه ای محسوب می شود که در این روش شیشه ها به وسیله اتصالات نقطه ای در وضعیت اتصال قرار می گیرند. در نظر داشته باشید که این روش برای ساختمان تجاری و اداری بسیار دقیق و درست استفاده می شود. در این روش بر روی شیشه ها از سازه های عمودی و افقی استفاده نمی شود. در نظر داشته باشید که سیستم های متنوع ساختار سازه ای عموماً کابلی و شیشه ای هستند. بارگذاری و هزینه در این روش متغیر از سایر روش ها بوده و تعرفه مشخصی برای آن نمی توان انتخاب نمود.

می دانیم که اصول اجرای نمای شیشه ای بسیار مهم است و هر یک از روش هایی که برای اجرای نمای شیشه ای انتخاب می شود می بایست با دقت و تمرکز دقیق صورت بگیرد. در نظر داشته باشید که در اجرای نمای شیشه ای سازه های عمودی و افقی باید به صورتی در کنار هم چیدمان داشته باشد که در نهایت محصول تولید شده زیبا و خاص به نظر برسد. یک نکته مهم دیگر نیز در زمینه اجرای نمای شیشه ای دیده می شود و آن هم برآورد دقیق ابعاد شیشه های به کار رفته است که باید به شکل دقیق و کاربردی ارزیابی شود. ساختار اجرای نمای شیشه ای نیاز به بررسی های دقیق دارد.